Krajská rada ANO v Prešove nesúhlasí s uznesením predsedníctva strany

25.08.2005 Prešov

Prešov 25. augusta (TASR) - Krajská rada Aliancie nového občana (KR ANO) v Prešove nesúhlasí s uznesením predsedníctva strany o vyslovení nedôvery ministrom ...
Prešov 25. augusta (TASR) - Krajská rada Aliancie nového občana (KR ANO) v Prešove nesúhlasí s uznesením predsedníctva strany o vyslovení nedôvery ministrom Rudolfovi Zajacovi a Františkovi Tóthovi a dvom podpredsedom ANO Ľubomírovi Lintnerovi a Jirkovi Malchárkovi.

Na rokovaní, ktoré trvalo v Prešove bezmála štyri hodiny a skončilo dnes po polnoci, bol prítomný nielen predseda ANO Pavol Rusko, ale aj Lintner, Tóth a Zajac.
Podľa zdroja TASR výsledok hlasovania bol 12 ku dvom proti uzneseniu predsedníctva. O jeden hlas neprešiel návrh o tom, či sa bude na zasadnutí KR ANO hlasovať o vyslovení nedôvery Ruskovi.
Lintner po skončení rokovania pre novinárov povedal, že \"dokázali by sme presvedčiť aj v iných krajských radách, ale z ôsmich sme dostali takú možnosť len v dvoch\". Dodal, že na najbližšom zasadnutí Republikovej rady ANO dá návrh na zvolanie mimoriadneho kongresu strany.
Rusko výsledok rokovania v Prešove komentoval slovami, že skóre 7:1 nie je zlé. Narážal tým na to, že všetky ostatné krajské rady ANO vyjadrili podporu uzneseniu predsedníctva. Podľa neho jeho oponenti sa musia naučiť rešpektovať názor väčšiny.
Nálady členov KR ANO proti Ruskovi boli v Prešove zrejmé ešte pred príchodom lídra strany. Najhlasnejšie ich počas dvojhodinového čakania na Ruskov príchod vyjadroval poslanec Národnej rady SR a podpredseda KR ANO v Prešove Peter Biroš. Rusko u neho stratil dôveru. Predseda KR ANO Alexander Koval konštatoval, že ANO má zostať vo vládnej koalícii a pokračovať v realizácii vládneho programu.
 

Vyberte región